Glemt passord?   Registrer deg her.
av Karen Rosenstock sist endret 2019-08-08T15:18:36+02:00
Begrepet nudging eller dulting innen adferdsøkonomien, blir mer og mer populært både i Norge og internasjonalt.
Onsdag 9. oktober 12:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Nudging går ut på at mennesker kan “dultes” til å ta valg som er i deres langsiktige egeninteresse uten å innskrenke valgfriheten deres. Nudge-teoriene har hatt så stor innvirkning at myndighetene i Storbritannia har opprettet en egen nugde-gruppe kalt The Behavioral Insights Team. Forskeren bak teoriene om adferdsøkonomi og nudging, Richard Thaler, mottok Nobelprisen i økonomi i 2017 for sitt arbeid. Men hva er egentlig nudging og hva kan slike små vennlige dult brukes til?

Professor Kjetil Bjorvatn kommer til biblioteket for å gi oss en generell introduksjon til adferdsøkonomi og nudging. Han vil også introdusere oss for et forskningsprosjekt han leder som bruker nudges for å få unge mennesker raskere ut i arbeid. Bjorvatn er leder av FAIR Insight Team ved NHH.

Akademisk lunsj arrangeres i samarbeid med Universitet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet og Norges Handelshøyskole.