Glemt passord?   Registrer deg her.
av Karen Rosenstock sist endret 2020-06-18T15:11:42+02:00
Digitale teknologiar er i ferd med å verte sterkare enn mennesket, hevdar professor professor Lars Nyre i dette foredraget.
Onsdag 9. september 12:00
Hovedbiblioteket

Maktskiftet frå menneske til teknologi har foregått i hundrevis av år, og kunstig intelligens har ført til ytterlegare vekst i dei oppgåvene og funksjonane som vert tekne over av teknologi. Utviklinga er global, og det er vanskeleg for oss her i Noreg å stanse eller snu utviklinga. Vi må akseptere automatiserte bybanevogner og automatisering i arbeidslivet, og tilpasse teknologien til våre livsvilkår. Kva skulle vore alternativet? spør Nyre retorisk.

Lars Nyre er professor i medievitskap ved Universitetet i Bergen og underviser i medieteknologi i Media City Bergen. Han er også professor II ved Institutt for medie- og samfunnsfag, Universitetet i Stavanger.

Akademisk lunsj er et samarbeid mellom Universitetsbiblioteket, HVL og NHH.

Akademisk lunsj: Teknologi tek over - sjølvkøyrande bybanevogner og automatisering i arbeidslivet

• Onsdag 9. september
  • Hovedbiblioteket

Akademisk lunsj er et samarbeid mellom Universitetsbiblioteket, HVL og NHH.