Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2020-07-31T14:12:14+02:00
Boksamtale med den svenske skribenten Cissi Wallin.
Fredag 31. juli 13:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

95139006
Skribent Cissi Wallins instagraminnlegg i 2017, der hun navnga en kjent medieprofil for voldtekt, satte i gang #metoo i Sverige for alvor. Etter dette ble hun hyllet, hetset og truet.

I desember ble Wallin funnet skyldig i ærekrenkelser mot medieprofilen. Hun fikk betinget fengsel og 100 dagbøter på 50 svenske kroner, i tillegg til pålegg om å betale 90.000 kroner i oppreisning.

Både Wallin og mediemannen har anket dommen; hun vil bli frifunnet, han vil ha mer i erstatning.

I sin selvbiografi, «Alt som var mitt», forteller hun om skammen, angsten og redselen. Om hvorfor det kan gå flere år før man gjør noe, om hvorfor man fortrenger og fortrenger og fortrenger – og om hvorfor man til slutt har fått nok. Cissi Wallins sterke beretning har betydning langt utover det private.

Velkommen til samtale om #metoo, ytringsfrihet, media og feminisme.

Alt som var mitt - samtale med Cissi Wallin

Boksamtale med den svenske skribenten Cissi Wallin.

• Fredag 31. juli
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Velkommen til samtale om #metoo, ytringsfrihet, media og feminisme.