Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2020-02-18T13:40:37+01:00
  • Åpne ører - bli en superlytter
  • 2020-01-11T12:00:00+01:00
  • 2020-01-11T13:00:00+01:00
  • Vi har alt det vi trenger for å bli superlyttere alle sammen! Alt vi trenger er tid, oppmerksomhet og to vidåpne ører. Når Annabel har loset deg gjennom musikken vil du bli fortrolig med klassisk musikk på et helt annet vis enn tidligere. Foredragene er morsomme, interessante og krever ingen forkunnskaper.
Lørdag 11. januar 12:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Seks lytteverksted med pianist og lyttelos Annabel Guaita
Sted: Noterommet, 2. etg. på Bergen Offentlige Bibliotek
Alle foredragene er gratis og varer 1 time!

Støttet av Bergen Kommune «Åpne dører» og Hordaland Fylkeskommune

Lørdag 11. januar kl 12:00
Åpne ører: «Bli en superlytter på 1-2-3»
Selve «crashkurset» i lytting til klassisk musikk. Tre korte pianostykker, tre ulike komponister spilt på ett piano. Bli med på en musikalsk blind-date med Lyttelos og oppdag helt nye måter å lytte til musikk på.

Lørdag 1. februar kl 12:00
Åpne ører: «Slik du aldri har hørt Grieg før»
Edvard Grieg var 25 år gammel da han i 1868 komponerte Konsert for klaver og orkester opus 16, også kjent som «Amollkonserten». Verket har siden den gang vært fremført over hele verden, av vidt forskjellige orkestre og pianister. Vi skal lytte til ulike innspillinger helt tilbake til 1921. Har måten å spille denne musikken på endret seg? Det er kjempegøy og faktisk ganske enkelt å høre forskjell når vi sammenligner samme, korte partier fra de ulike innspillingene.

22. februar kl 12:00
Åpne ører: "Hva er egentlig en symfoni"?
Bli med lyttelosen gjennom en av den klassiske musikkens store former. Vi manøvrerer ut fra enkle, grunnleggende prinsipper som gjør at selv den mest utrente lytter kan henge med.

Lørdag 14. mars kl 12:00
Åpne ører: «Sounds Tasty– et lyttesmakeverksted»
Med Lyttelos og pianist Annabel Guaita og Janice Wang

Noen smaker liker vi umiddelbart, men andre trenger vi mer tid med. Slik er det med musikk også. I dette verkstedet utforsker vi vårt eget sanseapparat som inngang til å oppleve klassisk musikk på en ny og annerledes måte. Hvilke klanger smaker surt, salt eller søtt? Vi tar oss tid og lytter til hvordan smakene og musikken utvikler seg sammen og hver for seg. Janice leder publikum gjennom ulike smaker mens Annabel spiller piano og speiler med lytteopplevelsen.
NB! På engelsk. Barn (over 7 år) er også velkommen!

Janice Wang er professor i «food science» ved Universitetet i Aarhus. Hun forsker på hvordan lyd og musikk påvirker opplevelsen av mat og drikke. I tillegg er hun utdannet vinsommelier WSET (Wine and Spirits Education Trust) og har vært dommer i flere internasjonale vinkonkurranser.

Lørdag 28. mars kl 12:00
Åpne ører: «Beethoven, altså!»
For ungdom og voksne 14-99 år (For besteforeldre med tenåringsbarnebarn o.l.) Hurra for bursdagsbarnet Ludwig Van – 250 år! Hva er det som er så spennende med Beethoven, da? Vi undersøker hvilke drama som utspiller seg i Beethovens mest berømte symfoni «Skjebnesymfonien».

Søndag 19. april kl 13:00
«Kan Valen danse?»¬
For barn og unge 6-10 år
Med Annabel Guaita, piano og Lars Kolstad, perkusjon

Hva skjer når en klassisk pianist møter en trommis? Annabel og Lars utforsker dette i møte med et pianostykke av Fartein Valen. Barna blir oppmuntret til å oppdage og utforske egne følelser som oppstår og aktiveres i møte med musikken. Det er morsomt, vakkert, lærerikt og det finnes ikke noe fasitsvar.
Annabel Guaita har en kunstnerisk doktorgrad på Fartein Valens pianomusikk. Hun arbeidet med å finne ulike måter å spille musikken på. Lars Kolstad er høgskolelektor i musikkpedagogikk og er også kjent som Trommelars og reiser rundt med bilen full av trommer. Hos ham blir musikken til i øyeblikket i en høyst levende og uforutsigbar prosess mellom mennesker med svært ulik musikalsk skolering. Annabel og Lars har således svært ulik bakgrunn og erfaring med musikk. Nettopp i krysningspunktet mellom disse to musikalske tilnærmingene finner de nye innganger til musikken sammen med barna.

Annabel Guaita har lang erfaring som pianist og musikkformidler. Med konseptet Lyttelos er hun er jevnlig engasjert av Bergen Filharmoniske Orkester, Festspillene i Bergen og ulike musikkfestivaler i Norge. Hun har en kunstnerisk doktorgrad på Fartein Valens klavermusikk, vært formidlingsleder på Komponisthjemmene i KODE og er fast kursholder i tango og lederskap blant annet for AAF og Solstrandprogrammet.

www.lyttelos.no

Noterom (kart)