Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-07-22T14:45:28+02:00
  • Åpne ører VI: «Når Valen danser»
  • 2020-12-05T12:00:00+01:00
  • 2020-12-05T13:00:00+01:00
  • Annabel holder på med å øve inn et nytt musikkstykke, og vil så gjerne få det til å danse! Derfor inviterer hun Trommelars på besøk. Kanskje han - sammen med publikum - kan hjelpe henne?
Lørdag 5. desember 12:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Velkommen til en oppdagelsesferd der vi får være med på å utforske noen av musikkens mysterier - og ikke minst våre egne følelser i møte med musikken! Det er morsomt og lærerikt og det finnes ikke noe fasitsvar.

For barn 6-10 år med foreldre.

Produksjonen er blitt til etter en bestilling fra Sveio Kommune og Fartein Valen-festivalen. Den er utarbeidet under et kunstneropphold hos Seanse, senter for kunstproduksjon i Volda høsten 2019 med Anne Mali Sæther som veileder. Musikken vi spiller og lytter til er Fartein Valens klaverstykke Valse Noble fra Four Piano Pieces opus 22 (1935)

Annabel Guaita er klassisk pianist og musikkformidler med lang erfaring som skolekonsertmusiker. Hun har en kunstnerisk doktorgrad på Fartein Valens pianomusikk. For noen kan Valens tonespråk oppleves som litt utilgjengelig. Hun arbeidet derfor med å finne ulike måter å spille musikken på. Jakten etter å åpne nye dører inn til denne musikken førte henne til Lars.

Lars Kolstad er høgskolelektor i musikkpedagogikk ved Høgskolen på Vestlandet. Han er også kjent som Trommelars og reiser rundt med bilen full av trommer blant annet i regi av Den Kulturelle Skolesekken. Han inviterer store og små til improvisert samspill under mottoet «Trom som du er». Hos ham blir musikken til i øyeblikket i en høyst levende og uforutsigbar prosess mellom mennesker med svært ulik musikalsk skolering. Annabel og Lars har således svært ulik bakgrunn og erfaring med musikk. Nettopp i krysningspunktet mellom disse to musikalske tilnærmingene finner de nye innganger til musikken sammen med barna.

Åpne ører VI: «Når Valen danser»

• Lørdag 5. desember
  • Hovedbiblioteket, Noterommet

For barn 6-10 år med foreldre.