av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-01-18T08:17:19+01:00
  • Åpner ører: Kunsten å lytte
  • 2022-01-29T12:00:00+01:00
  • 2022-01-29T13:00:00+01:00
  • Åpne ører er Lyttelos sin foredragsserie inspirert av Bergen Kommunes tilskuddordning kalt «Åpne dører» som signaliserer at dette er for alle – uansett økonomi og bakgrunn. Foredragsserien skal være gratis for publikum, holde lav terskel, stor takhøyde, men med profesjonelt og faglig forankret innhold.
Lørdag 29. januar 12:00
Hovedbiblioteket, Vårt Vestland, 2. etg

PÅMELDING:

Hva er det i musikk som rører ved følelsene våre?
Gjennom dette konsertforedraget får du innsikt i ulike måter å lytte på. Du blir kjent med musikken og utvikler deg samtidig som lytter.

Som lyttelos bruker Annabel musikken som virkemiddel slik at vi ikke bare forstår musikken, men også oss selv. Publikum får lytte til tre pianostykker, og Annabel loser publikum gjennom musikken – for den ultimate lytteopplevelsen.

Annabel Guaita er førsteamanuensis ved Griegakademiet i Bergen og en kritikerrost pianist med en kunstnerisk doktorgrad. Hun har over 20 års erfaring med konserter nasjonalt og internasjonalt. Hun har utarbeidet konseptet Lyttelos, en formidlings- og utforskningsmetode for å lære publikum å bli kjent med eget potensial som lytter.
Som lyttelos trollbinder hun publikum og åpner dørene inn til klassisk musikk på en måte som ikke har vært gjort tidligere. Guaita er jevnlig engasjert av Bergen Filharmoniske Orkester og har bidratt på flere musikkfestivaler og på Litteraturhuset i Bergen. Hun har også samarbeidet med hjerneforsker Geir Olve Skeie, smaksforsker Janice Wang og organisasjonspsykolog Gisken Holst.

«Kombinasjonen av ektefølt engasjement for musikk, høye faglige kompetanse og ikke minst hennes joviale og varme stil gjør Annabel til en spennende foredragsholder.»
– Elisabeth Schanche, publikum og professor i psykologi ved UiB.

Åpner ører: Kunsten å lytte

• Lørdag 29. januar
  • Hovedbiblioteket, Vårt Vestland, 2. etg
PÅMELDING:

Hva er det i musikk som rører ved følelsene våre?

– Elisabeth Schanche, publikum og professor i psykologi ved UiB.