Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Ida Amalie Svensson last modified 2017-04-06T07:46:27+00:00
I det stolte landet der «frihet, likhet og brorskap» har vært mantraet siden revolusjonen, har veivalget og usikkerheten knapt vært større. Én måned før presidentvalget var 43 prosent av franske velgerne fortsatt usikre på hvem de ønsker seg som landets nye president. Hvor går Frankrike?
Tirsdag 18. april 08:30
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Kontakt

977 501 06

Terrorfrykt, arbeidsledighet og EU er ingrediensene når franskmennene går til stemmeurnene i et historisk presidentvalg. De tradisjonelle partiene ligger an til å tape stort.

Innledere:
- Frank Aarebrot, professor i sammenlignende politikk, UiB
- Bernt Hagtvet, professor emeritus i statsvitenskap, UiO

23. april er det duket for første valgomgang i det franske presidentvalget. Sosialistpartiet ligger med brukket rygg, François Holland har blitt Frankrikes mest upopulære president noensinne og De konservative og deres kandidat François Fillon er tiltalt for korrupsjon.

Samtidig seiler den uavhengige kandidaten Emmanuel Macron og den høyrepopulistiske Marine Le Pen opp som favoritter. Mens Macron mener Frankrikes fremtidige suksess går gjennom Europa og EU, går Le Pen til valg på å melde landet ut av EU og begrense innvandringen.

Professorene Frank Aarebrot og Bernt Hagtvet er legender på hver sin side av fjellet og forenes nå i Bergen for å diskutere Frankrikes skjebnevalg.

Frank Aarebrot er kjent for de fleste og kunne utgjort sitt eget institutt ved Universitetet i Bergen. Hans forskningsfelt inkluderer demokrati og demokratisering, valg analyse og europeisk integrasjon, men i Norge er han muligens mest kjent som politisk kommentator og valgekspert.

Bernt Hagtvet er professor emeritus ved UiO og en av Norges fremste eksperter på totalitære regimer og ideologier i det 20-århundre. I Oslo er Hagtvet kjent for frokostmøtene «Frokost med Bernt», som forfatter av en rekke bøker og som ivrig samfunnsdebattant.


Det kreves medlemskap for å delta på arrangementer i regi av Studentersamfunnet i Bergen. Medlemskap er åpent for alle, og kan kjøpes i døren for 50 kr. Dette gir gratis inngang på alle ordinære arrangementer i Studentersamfunnets regi, inneværende semester.

Frokost og kaffe serveres til de 50 første oppmøtte. Spørsmål og innlegg fra salen ønskes velkommen. 

Velkommen!