Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Ida Amalie Svensson last modified 2017-04-24T16:10:55+00:00
Hvorfor tar ikke privatpersoner og politikere de grepene vi burde, for å stanse global oppvarming? Foredrag ved psykolog og økonom Per Espen Stoknes.
Mandag 24. april 19:30
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Kontakt

977 501 06

Hvorfor fortsetter vi, selv de miljøbevisste blant oss, å gjøre valg som skader miljøet og klimaet? På tross av grundig forskning og stadig dystreer fremtidsprognoser, fortsetter vi å bestille flyreiser, spise store mengder kjøtt, og leve på måter som ikke er bærekraftige.

I boken Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming kartlegger Per Espen Stoknes den kognitive dissonansen som oppstår i sammestøtet mellom valgene vi tar, og kunnskapen vi har om global oppvarming. Stoknes mener at det finnes fem grunnleggende, psykologiske mekanismer som hindrer oss i å handle slik vi burde. Han undersøker også hvilke positive løsninger som finnes på klimakrisen: Hvilke grep kan vi selv ta, og hva må politikerne gjøre?

Per Espen Stoknes er forfatter av flere bøker, psykolog og økonom.  Han er forsker og førstelektor ved Handelshøyskolen BI i Oslo, der han er tilknyttet Center for climate strategy and entrepreneurship.