Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Ida Amalie Svensson last modified 2017-03-22T15:05:55+00:00
Det offentlige helsevesenet bruker i større grad private bedrifter til service, renhold, røntgendiagnostikk og helsetjenester enn tidligere. Privatiseringsforkjempere snakker om å invitere "alle gode krefter" for å effektivisere helsevesenet. Kritikere mener at offentlige midler blir til profitt for storbedrifter. Hvordan ønsker du at helsevesenet i Norge skal se ut i fremtiden? People's Health Movement og Venstrealliansen inviterer til debatt.
  • Privatisering av helsevesenet - profittjag eller gode krefter?
  • 2017-03-28T19:30:00+02:00
  • 2017-03-28T21:00:00+02:00
  • Det offentlige helsevesenet bruker i større grad private bedrifter til service, renhold, røntgendiagnostikk og helsetjenester enn tidligere. Privatiseringsforkjempere snakker om å invitere "alle gode krefter" for å effektivisere helsevesenet. Kritikere mener at offentlige midler blir til profitt for storbedrifter. Hvordan ønsker du at helsevesenet i Norge skal se ut i fremtiden? People's Health Movement og Venstrealliansen inviterer til debatt.
Tirsdag 28. mars 19:30
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Kontakt

977 501 06

People's Health Movement og Venstrealliansen inviterer til debatt om privatiseringen av helsevesenet: profittjag eller gode krefter? De siste tiårene har de private helsetjenesteaktørene gått fra å domineres av ideelle stiftelser til kommersielle bedrifter. Flere nordmenn har privat helseforsikring, men også offentlige helse- og omsorgsleverandører bruker i større grad private aktører gjennom anbudsordninger. 


Med et helsebudsjett på 10 % av BNP, er helse og omsorg et hett stridstema foran et hvert stortingsvalg. Denne kvelden får venteliste-diskusjonen ligge, til fordel for en debatt som graver dypere i strukturene av det norske helsevesenet.

Innledningsvis vil Linn Herning, forfatter av boken «Velferdsprofitørene» gi en innføring i de private aktørene som finnes på markedet i dag, og hvordan deres drift skiller seg fra offentlige helsetjenester. Deretter blir det debatt med Bergenspolitikerne Jana Middelfart Hoff (H) og Mikkel Grüner (SV).

Temaene som vil bli diskutert er blant annet: 
• Offentlig finansiering av private helsetjenester.
• Ideelle versus profitt drevende helsetjenester
• Kvaliteten på private versus offentlige helsetjenester
• Arbeidsmiljø innen private versus offentlige helsetjenester
• Fritt behandlingsvalg

Målet med denne debatten, er at tilhørere skal få økt kunnskap om fordelene og ulempene med ulike måter å organisere helsevesenet på. People's Health Movement 
håper at du skal gå fra debatten med økt forståelse for tematikken, og utvidet evne til refleksjon, før høstens stortingsvalg.

Mer om deltakerne:

Linn Herning er daglig leder i organisasjonen For Velferdsstaten og forfatter av boken Velferdsprofittørene:

Jana Middelfarth Hoff er medlem Høyre og sitter i bystyrets komite for helse og sosial. Overlege i nevrologi på Haukeland sykehus

Mikkel Gruner er Gruppeleder for Bergen SV og leder for bystyrets komite for helse og sosial.