Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Ida Amalie Svensson last modified 2017-03-27T07:29:36+00:00
Denne paneldebatten tar utgangspunkt i aktuelle utstillinger i Bergen. Hva får vi se, hva gjør utstillingene, og hvordan skal vi forholde oss til kunsten som vi får presentert?
Lørdag 1. april 13:00
Hovedbiblioteket, Urom

Kontakt

977 501 06

Hvorfor har Eamon O´Kane stilt ut to fullvoksne trær i Kunstgarasjen? Hva skjer når Vågard Unstad kuraterer en retrospektiv utstilling av sin mor, kunstneren Grethe Unstad? Hvordan kan vi lese konflikten mellom Israel og Palestina i steinbrudd og dagligdagse tilpasninger som Siri Hermansen og Judy Price gjør på Galleri 3,14?

I panelet:

Simen Helsvig er kritiker og skriver jevnlig for nettstedet Kunstkritikk, avisen Ny Tid og diverse andre kunstpublikasjoner. Han er utdannet billedkunstner og kunstteoretiker.

Lars Staffan Evjen har utdanning som lærer og billedkunster. Han har vært aktiv som kunstner siden 1995 og har arbeidet hovedsakelig med tegning og installasjon. Nå studerer han filosofi ved Universitetet i Bergen.

Silje Rønneberg Hogstad er billedkunstner utdannet fra Kunsthøgskolen, avdeling Kunstfag i Oslo. Siden 2012 har hun jobbet som skribent og kritiker, hovedsakelig for bladet Billedkunst. Den tegnede romanen Ting vi trenger, der Hogstad står for idé og manus, ble gitt ut på Jippi forlag i 2016. Et sentralt tema i boka er språkets møte med kunsten: Hvordan forklarer man hva som treffer en ved et kunstverk?

Moderator: Åse Løvgren, billedkunstner og kurator. Foruten å arbeide som prosjektutvikler hos VISP er hun medforskningsleder ved det kunstneriske utviklingsprosjektet Synsmaskinen.

VISP er kompetanse- og nettverksorganisasjonen for det visuelle kunstfeltet på Vestlandet, og arbeider for å bedre og tilrettelegge vilkårene for produksjon og formidling av visuell kunst i Hordaland, Rogaland og Sogn & Fjordane. VISP henvender seg til alle aktører og ledd innen det visuelle kunstfeltet – kunstnere, gallerier, institusjoner, produsenter, kuratorer, kritikere og leverandører, og er organisert som en medlemsorganisasjon med fritt medlemskap. VISP skal virke samlende for hele feltet og vi oppfordrer våre medlemmer til å ta kontakt dersom de trenger praktiske råd, informasjon eller annen veiledning.