av Marie Amdam sist endret 2022-08-09T13:36:07+01:00
  • "Bare en jobb" - Om norsk arbeidsinnvandring
  • 2022-09-22T18:00:00+02:00
  • 2022-09-22T19:00:00+02:00
  • I "Bare en jobb", reiser tømreren Ole Thorstensen til Kraków for å jobbe på byggeplass. Med så mange polske arbeidere på norske byggeplasser, vil tømreren reise til Polen på en slags faglig pilgrimsferd for å utforske stedet og folket som har gitt yrket hans det moderne og noe nedsettende navnet "polakkarbeid".
Torsdag 22. september 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Dette er en bok som veksler mellom å være en virkelighetsbeskrivelse fra norsk arbeidsliv, der leserne får innsikt i forholdene til arbeidsinnvandrere og deres innflytelse på den norske byggebransjen, og en reise til en europeisk virkelighet og en polsk byggeplass der han må komme både de andre håndverkerne og sine egne fordommer i møte.

Bare en jobb handler om byggebransjen, men kan også leses som en betraktning av arbeidslivet mer generelt, og fagarbeid i alminnelighet. Thorstensens reise speiler problemer knyttet til arbeidsmigrasjon, og samtidig får han skildret følelsene han har for yrket sitt, hva nedvurderingen av faget hans gjør med ham som håndverker og den stoltheten han legger i å være en god tømrer.

Vi møter Ole Thorstensen i samtale med Sondre Thorbjørnsen. Thorbjørnsen er stipendiat ved Fafo og forsker på norsk arbeidsinnvandring.

Velkommen!

Amalies Hage