av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-08-30T09:26:23+01:00
Velkommen til en fascinerende samtale om keeperen, spillet og livet mellom Håkon Opdal og Davy Wathne.
Tirsdag 13. september 18:00
Hovedbiblioteket, Storsalen 1. etg

95139006
Håkon Opdal er tidligere Brann- og landslagskeeper. I høst debuterer han som sakprosaforfatter med Den ellevte mann, som Erik Thorstvedt omtaler som «den ultimate boka om livet og det å stå i mål» og Dag Solstad kaller «en oppsiktsvekkende litterær debut».

Fotball er verdens mest gjennomanalyserte sport, men det finnes en blind flekk. Selv ikke de andre spillerne på laget vet hvordan det er å være den som vokter målet, og som med bare nevene skal forhindre nederlaget for medspillerne og supporterne. Denne boken er Opdals forsøk på å beskrive fra innsiden hva det vil si å være keeper.
Etter samtalen blir det boksalg og signering.

Om boken:
Den ellevte mann er en gripende beretning om følelsen av å være siste skanse, om drivet etter å klare et umulig oppdrag, om vanvittige redninger, og om de usynlige detaljenes betydning i fotballen og i livet. Inspirert av Albert Camus’ filosofi viser Opdal at utfordringene en keeper står overfor, ikke er så ulike de vi alle møter i hverdagen. Boken er også en guide til noen av de største øyeblikkene i fotballhistorien.
-------------------------------------------------------------------------------

Håkon Opdal har over tjue års erfaring som profesjonell keeper i Brann, Start og Sønderjysk Elitesport i Danmark. Han var en del av det norske landslaget i 2005–2009, og han vant Kniksenprisen som Norges beste keeper i 2006 og 2007. Han har bachelorgrad i fransk litteratur og mastergrad i samfunnskommunikasjon fra Universitetet i Agder. Etter at han avsluttet keeperkarrieren i 2021, har han arbeidet som kommunikasjonsrådgiver.

Davy Wathne er journalist og fotballkjenner, med en lang karriere bak seg i TV2 og Bergens Tidende.

Bokbad: Håkon Opdal i samtale med Davy Wathne om å være keeper

• Tirsdag 13. september
  • Hovedbiblioteket, Storsalen 1. etg

Etter samtalen blir det boksalg og signering.

Om boken: