av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-09-10T10:36:44+01:00
Tirsdag 13. september 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006
Vi har i Norge lenge hatt en debatt om vi skal avkriminalisere bruk og besittelse av ulovlige rusmidler («narkotika»). Men hvorfor straffer vi egentlig narkotikabruk? Finnes det egentlig moralsk akseptable grunner til å bruke statens kraftigste virkemiddel – straff – mot mennesker som i utgangspunktet ikke skader andre ved sin rusmiddelbruk?
Hans Fredrik Marthinussen er professor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen og har en ph.d. i rettsvitenskap.
Første foredrag i en serie på tre.

Hvorfor straffer vi bruk av rusmidler?

Foredrag med Hans Fredrik Marthinussen

• Tirsdag 13. september
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage
Første foredrag i en serie på tre.