av Hanne Sæverås sist endret 2022-10-12T08:55:18+01:00
Månedens klassiker i oktober er "Hundre års ensomhet" av den nobelprisvinnende colombianske forfatteren Gabriel García Márquez.
Onsdag 19. oktober 19:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Hundre års ensomhet følger Buendia-familien og landsbyen Macondo gjennom hundre år; sakte men sikkert blir den episke og sjangeroverskridende romanen om til fortellingen om Colombias folk og historie med borgerkriger, kolonialisme og kjærlighet.

Hvordan speiler verket søramerikansk historie? Hvorfor er det minst like aktuelt i dag? Hva kan vi lære om post-kolonialitet og søramerikansk kultur gjennom Márquez sin ambisiøse, magiske historiefortelling?

19. oktober inviterer vi til panelsamtale om Hundre års ensomhet med forfatter Kjartan Fløgstad, journalist og oversetter Ingrid Fadnes og Jon Askeland fra Universitetet i Bergen. Samtalen ledes av Hanne Rømsing Sæverås, formidler på biblioteket.

Månedens klassiker: "Hundre års ensomhet" av Gabriel García Márquez – den levende historien

• Onsdag 19. oktober
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet