av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-08-08T09:42:46+01:00
Tirsdag 23. august 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006
Morten Langeland (f. 1986) debuterte i 2012 med diktsamlingen Æ æ å. Diktsamlingen Svamp (2019) høstet strålende kritikker, og høsten 2020 utga han sin første prosabok, Barbar. I 2016 ble Langeland tildelt Stig Sæterbakkens minnepris, og han mottok Sultprisen 2020 for sitt forfatterskap.

I år kom han med boken Fifty/Fifty. Romanen handler om avrusning og skating, arkitektur og byrom, kunstens og menneskers begrensninger og muligheter.

Om boken skrev Morgenbladets anmelder Bernhard Ellefsen:
"Nok en gang lar han oss møte en Arild Asnes som er fullt klar over umuligheten av å være en kritisk forfatter i et fritt land (hvor den repressive toleransen er så komisk sterk at Anniken Huitfeldt nevner nettopp Arild Asnes. 1970 som sin favorittroman), men som lykkes i det umulige fordi han innser at tiden må forstås, kritiseres og sprenges innenfra. Med sine utgivelser de siste fire årene er Morten Langeland blitt en helt særegen og svært betydelig forfatter."

Langeland blir intervjuet av forfatter Erlend O. Nødtvedt.

Velkommen til samtale med Langeland om den siste boken spesielt og forfatterskapet generelt.

Morten Langeland i samtale med Erlend O. Nødtvedt

Forfattersamtale i Amalies hage

• Tirsdag 23. august
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Om boken skrev Morgenbladets anmelder Bernhard Ellefsen:

Langeland blir intervjuet av forfatter Erlend O. Nødtvedt.