av Camilla Grindheim Larsen sist endret 2022-09-27T07:08:11+01:00
  • Tech og tekstil - Hvordan ser fremtidens bærekraftige tekstilindustri ut?
  • 2022-09-19T18:00:00+02:00
  • 2022-09-19T19:30:00+02:00
  • Innovasjon og bærekraft i tekstilnæringen er et samspill mellom smart design, avansert teknologi og nyskapende forretningsmodeller. Det er behov for mange kloke hoder for å styre industrien i riktig retning. I denne samtalen skal vi utfordre den tradisjonelle måten å tenke tekstilproduksjon. Vi skal søke en fremtidsrettet og positiv holdning som kan gi fremtidige generasjoner lyst til å jobbe med tech og tekstil på en bærekraftig måte.
Mandag 19. september 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

TECH OG TEKSTIL

Under Innovasjonsuken OPP, inviterer Bergen Offentlige Bibliotek i samarbeid med NF&TA, til panelsamtale om teknologi, bærekraft, innovasjon og nye forretningsmodeller innen tekstilindustrien, med fokus på Vestlandet. Samtalestyrer er Mona Johannesen fra Norwegian Fashion and Textile Agenda (NF&TA), som er klyngen for tekstilnæringen i Norge.

Hvilke endringer skjer i tekstilindustrien, og hva blir teknologiens rolle for tekstilnæringen i årene fremover?
Hvordan fungerer det egentlig med nye forretningsmodeller innen mote og tekstil, som abonnementsløsninger og produksjon på bestilling?
Hvordan kan produsenter balansere forholdet mellom hurtig utskifting av nye trender og bærekraftig produksjon? Kan bærekraft og trend gå hånd i hånd?
Hvordan skal egentlig aktører i tekstilbransjen tjene penger i fremtiden?

PANELET
Med oss i panelet har vi relevante aktører fra den norske tekstilbransjen.

Mandag 19. september klokken 18:00-19:30 (varighet 90 min. med åpning for spørsmål fra publikum på slutten).

Arrangementet inngår i programmet til Innovasjonsuken OPP 19.-23. september, og er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og NF&TA, og det gjennomføres som en del av prosjektet Bærekraftslaben – samarbeid, skaping og kunnskapsformidling for fremtiden.

Tech og tekstil - Hvordan ser fremtidens bærekraftige tekstilindustri ut?

• Mandag 19. september
  • Hovedbiblioteket, Amalies Hage

TECH OG TEKSTIL

Hvordan skal egentlig aktører i tekstilbransjen tjene penger i fremtiden?

PANELET
Med oss i panelet har vi relevante aktører fra den norske tekstilbransjen.