av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-09-01T16:12:35+01:00
En samtale om litteratur, depresjon og kjærlighet. Velkommen til bokbad med Trine-Lise Rygh på biblioteket torsdag 1. september klokken 18:00!
Torsdag 1. september 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

95139006
Trine-Lise Rygh (f. 1974) kommer nå med sin andre roman: Du er min historie. Rygh ble i 2021 tildelt Språklig samlings litteraturpris for debutromanen Hundedager, som også fikk mye god medieomtale.

Til Bergen kommer Trine-Lise Rygh for å snakke om romanen Du er min historie. Boka handler om samliv: En kvinne vokter på mannen sin, prøver å forstå. Mannen er deprimert, og sier at han føler ingenting. Romanen skildrer ett år i deres trøblete ekteskap, krydret med korte og ladete tilbakeblikk. Det handler om depresjon og hvordan psykisk lidelse ikke bare påvirker den som sliter, men også de nærmeste. Romanen spør blant annet: Hvor lenge orker man å være sterk for to?

Frode Thuen og Runo Isaksen har lest Trine-Lise Ryghs ferske roman med stor interesse, og gleder seg til dette dypdykket sammen med forfatteren.

Frode Thuen er professor i psykisk helsearbeid, og forfatter av en rekke bøker og artikler om samliv og familieliv.
Runo Isaksen er litteraturviter, forfatter, og forlegger for Teft forlag. Han har utgitt sju romaner og to faglitterære bøker.

Møtet foregår i Auditoriet. Fra kafeen Amalies hage, ta trappene eller heisen en etasje ned.

Dette arrangementet er del av en møteserie på biblioteket, hvor Frode Thuen og Runo Isaksen inviterer flere spennende romanforfattere til samtaler om kjærlighet og moderne familierelasjoner i litteratur og virkelighet. De ønsker å diskutere spørsmål som:
· Hvordan behandler skjønnlitteraturen utfordringer som barn og unge, par og familier står overfor i dag?
· Hvordan kan litteraturen eventuelt gi viktige nøkler for bedre å forstå og kommunisere om disse utfordringene?

Trine-Lise Rygh i samtale med Frode Thuen og Runo Isaksen

• Torsdag 1. september