Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2018-12-06T15:54:07+00:00
En samtale med fagfolk om hvordan man oppklarer kriminalsaker.
Torsdag 6. desember 19:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

404 61 144

Hva skjedde egentlig - og hvorfor? Hvem snakker man med? Hvordan leser man blodspor? Hva er et godt bevis? Hvilke spørsmål stiller man i avhør? Hvem er utilregnelig? Hvor begynner man på et åsted? Hva kan en død kropp fortelle? Hvordan forhandler man med en gisseltaker? Og hva foregår på det mørke nettet? Det er noen av spørsmålene vi stiller, når vi inviterer folk som på ulikt vis er med på å løse kriminalsaker til å snakke om om jobben sin.

Politioverbetjent Espen Scavenius leder politiets krise- og gisselforhandlertjeneste. Han har spisskompetanse på gissel-, terror-, barrikade- og kidnappingssituasjoner. Situasjonene han går inn i omfatter alvorlig kriminelle hendelser og er ofte møter med personer i mental ubalanse.

Espen Scavenius intervjues av Nadina Bouhlou. Hun er siviløkonom og journalist. De siste årene har hun jobbet som researcher i Trygdekontoret på NRK1.

Noterom (kart)