Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2019-04-23T08:58:23+02:00
Lyttekurs om dette ikoniske verket med Lorentz Reitan, musikkviter og tidligere Harmonien-direktør.
Torsdag 2. mai 17:30
Hovedbiblioteket, Auditoriet

951 39 006

Bergen Filharmoniske Orkester avslutter sesongen med Beethovens niende symfoni torsdag og fredag 2. og 3. mai i Grieghallen. I den anledning tilbyr vi et lyttekurs om dette ikoniske verket med Lorentz Reitan, musikkviter og tidligere Harmonien-direktør. Symfonien er kronen på Beethovens symfoniske produksjon, og fredsbudskapet det bringer gjennom Friedrich Schillers tekst Ode til gleden har gitt det en egen plass i musikkhistorien. Symfonien befinner seg stilmessig mellom klassisismen og romantikken, og ble skrevet mens komponisten på det nærmeste var døv. Den er et verk for de store anledninger, og siden 1985 har Ode til gleden vært offisiell EU-hymne.