av Charlotte Myrbråten sist endret 2020-11-06T16:07:47+01:00
  • AVLYST - Begreper som dreper: En samtale om rasismens språk.
  • 2020-11-17T19:00:00+01:00
  • 2020-11-17T20:00:00+01:00
  • Samtaler om rasisme er ikke noe nytt. Vi snakker om det hele tiden, sier den norske poeten Camara Lundestad Joof. I kjølvannet av politidrapet på George Floyd har vi blitt minnet på at det er viktig å utvikle et språk i møte med rasismen for å bekjempe den.
Tirsdag 17. november 19:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

95139006

Forfatteren og slampoeten Guro Sibeko ga ut boka Rasismens poetikk for en kort stund siden der hun forteller om veien til å utvikle et anti-rasistisk språk i møte med mennesker med en annen hudfarge enn hvit. Hvilke ord sårer og skader og hvilke ord er greit å bruke? Skal vi ta ordet "svart" ut av språket og omfavne ordet "melaninrik"? Og hvordan tar vi de nye ordene inn i språket egentlig?

Norsk PEN har invitert forfatter Guro Sibeko, sjefredaktør i BT Frøy Gudbrandsen og språkprofessor v/NHH Gisle Andersen til samtale om det temaet. Andersen er også leder i Språkrådets fagråd for normering og språkobservasjon.
Arrangementet er i samarbeid med Bergen offentlige bibliotek.

Det vil bli mulighet for streaming av arrangementet.

AVLYST - Begreper som dreper: En samtale om rasismens språk.

• Tirsdag 17. november
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Arrangementet er i samarbeid med Bergen offentlige bibliotek.

Det vil bli mulighet for streaming av arrangementet.