Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-01-07T09:13:55+01:00
I 2020 feirer Bergen 950 år. I ca. 800 av disse årene var Bergen Norges største by og i en kort periode hovedstad. I dag er vi enige om at byen har en spesiell atmosfære og befolkningen hegner ivrig om byens særegenheter. Men har det alltid vært sånn?
Tirsdag 24. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Maskinalderen og nye industrier innledet en fortløpende folkevandring til byene. Christiania føk forbi Bergen i størrelse og betydning. For en by skapt for sjøfart, og med et nostalgisk sinnelag, var møtet med den nye tid brutalt. Den tradisjonelle strukturen, med langsgående rekker av sjøhus mot Vågen, gikk brått ut på dato. Sunnhet, skjønnhet og funksjonalitet var uttalte mål for planlegging av den moderne byen, men hvordan oppnå dette? Nye Bryggen, Nygårdshøyden og Nygårdsparken er eksempler på en noe ad hoc bybygging.

Foredragsrekke om byplanlegging i Bergen med dosent Hans-Jacob Roald ved Høgskulen på Vestlandet.

Auditoriet (kart)