Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2020-09-08T20:21:30+02:00
Fra helgen til heks — en vandring gjennom bergenske kvinners historie.
Onsdag 9. september 18:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Påmelding:

På grunn av Korona-situasjonen og krav til eventuell smittesporing, må alle deltagere registreres med kontaktinfo.

Påmelding: For å være sikker på plass må du melde deg på ved å følge påmeldingslenken over.
Hvor: Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen.
Max: 60 stykk.

Elisabeth Aasen er en formidabel formidler av kvinnehistorie, og har gjennom flere tiår skrevet innsiktsfulle biografier og bøker om betydningsfulle kvinner innen litteratur, kunst og vitenskap.

I dette foredraget tar Aasen oss med på en tidsreise i Bergens kvinnehistorie; fra Sunnivas levninger ankommer Bergen i 1170, via Dyvekes eskapader i kongens krets på 1500-tallet, heksebrenning på Nordnes, til Amalie Skrams knallharde sosialrealisme om fattigdom og klasseforskjeller.

Vi besøker både Korskirken, Domkirken, St. Jørgen, Klosteret og Heksesteinen på Nordnes i denne forrykende fortellingen.

AVLYST: Bergen 950 år: Foredrag med Elisabeth Aasen

Fra helgen til heks — en vandring gjennom bergenske kvinners historie.

• Onsdag 9. september
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen