av Charlotte Myrbråten sist endret 2020-10-14T14:52:52+02:00
Fra helgen til heks — en vandring gjennom bergenske kvinners historie. Fra salmedikter til Amalie Skrams brutale virkelighet.
Torsdag 26. november 18:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Påmelding:

På grunn av Korona-situasjonen og krav til eventuell smittesporing, må alle deltagere registreres med kontaktinfo.

Elisabeth Aasen er en formidabel formidler av kvinnehistorie, og har gjennom flere tiår skrevet innsiktsfulle biografier og bøker om betydningsfulle kvinner innen litteratur, kunst og vitenskap.

I dette foredraget tar Aasen oss med på en tidsreise i Bergens kvinnehistorie; fra Sunnivas levninger ankommer Bergen i 1170, via Dyvekes eskapader i kongens krets på 1500-tallet, heksebrenning på Nordnes, til Amalie Skrams knallharde sosialrealisme om fattigdom og klasseforskjeller. Vi besøker både Korskirken, Domkirken, St. Jørgen, Klosteret og Heksesteinen på Nordnes i denne forrykende fortellingen.

Bergen 950 år: Foredrag med Elisabeth Aasen

• Torsdag 26. november