Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2019-04-15T09:51:30+02:00
For 500 år siden ble de først to bøkene trykt for Norge: Missale Nidrosiense og Breviarium Nidrosiense.
Tirsdag 28. mai 18:00
Auditoriet

95139006

Breviarium Nidrosiense og Missale Nidrosiense ble trykt på initiativ fra erkebiskop Erik Valkendorf i Trondheim og laget spesielt til bruk i kirker og for prester i hele Norge. Vi regner bøkene som norske siden de ble til på norsk initiativ, for norske penger og marked, og forlagt i Norge – selv om de ble trykt i Paris og København.

Vi gleder oss til å vise fram disse bøkene, og fortelle om håndskrifters og bøkers historie i Norge.

I år markerer Nasjonalbiblioteket dette med storstilt jubileum, og gjennom hele Norge feires dette gjennom et nasjonalt bokår. Også internasjonalt løftes Norge frem som hovedland, under Bokmessen i Frankfurt.

Konservator Chiara Palandri og forskningsbibliotekar Bente Lavold holder foredrag.