Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2019-03-17T12:10:02+00:00
Økologisk langreist eller ikke økologisk kortreist? Kjøtt, soya, brokkoli, sjømat eller innsekter? Ultraprossesert eller hjemmelaget?
Søndag 17. mars 14:00
Hovedbiblioteket, UROM

Debatten om hva vi skal spise har aldri vært mer i vinden enn i dag. Kjøttindustrien mener vi skal spise mer kjøtt, sjømatindustrien vil at vi skal spise mer sjømat og opplysningskontoret for frukt og grønt vil at vi skal spise mer frukt og grønnsaker. Men få av disse snakker om hvordan maten bør være produsert, både for å ta vare på klimaet, matjorda, havet, artsmangfoldet - og helsen til folket.

Det blir stadig vanskeligere for den jevne forbruker å orientere seg i virvarret av markedsføring, produkter, embalasje, forskningsrapporter og matbutikker.

Hva vil det si å spise bærekraftig i Norge?

Økologisk Bergen inviterer til boklansering med Kari Gåsvatn!

Gastronomene og matviterne Jonas Zackrisson Torp og Johan Henrik Kinzell Frøstrup leder en spennende samtale med mangeårig journalist og kommentator i Nationen Kari Gåsvatn.

Kari Gåsvatn er oppvokst på et småbruk i Rindal og har vært journalist siden 1970, og har mange år som kommentator i Nationen bak seg. Hun skriver mest om politikk, internasjonalt og nasjonalt landbruk, miljø og om en bærekraftig mattilnærming. Hun har akkurat gitt ut boken Geriljahagen hvor hun tar for seg flere av dagens viktigste spørsmål i debatten om hva vi skal spise, hvordan vi skal produsere det og hvem som skal bestemme over hva som ender opp på tallerkenen vår.

Vi starter med en presentasjon av boken, etterfulgt av en samtale om ulike temaer hun tar opp i boken, og til slutt setter vi av god tid til spørsmål fra salen.

Det blir også mulig å kjøpe en signert bok!

Velkommen til en spennende og dagsaktuell samtale!

NB! Gratis inngang! Førstemann til mølla!