Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-01-21T08:36:54+01:00
Borealis 2020: 4.–8. mars. Fullt program finner du her: www.borealisfestival.no
Lørdag 7. mars 13:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Gratis inngang!
Samtalen er på engelsk.

I etterkant av den norske premiéren på den engelske komponisten og vokalisten Elaine Mitchener sitt verk SWEET TOOTH, deltar hun i samtale med Dr. Temi Odumosu, seniorforeleser i kulturstudier ved Malmö universitet. Sammen skal de diskutere hvordan musikk kan fortelle slavehandelens historie, og måten kunst kan fremkalle og lege traumer relatert til denne historien.

Mitchener, britisk med karibisk bakgrunn, har laget SWEET TOOTH, som gjennom lyd og bevegelse fremkaller virkningen den globale handelen med sukker hadde på afrikanerne som ble rammet av slavehandelen. Etter å ha blitt svært godt mottatt i Storbritannia, er den skandinaviske premieren lagt til Borealis. Denne åpne samtalen vil ta for seg slavehistorien i et globalt perspektiv, som også inkluderer den nordiske kolonialismen. Historien om slavehandel er tett knyttet til vår lokale historie gjennom blant annet Jørgen Thormøhlen – kjøpmannen som investerte stort i slavehandelen, og som etter sin levetid fikk den bergenske bydelen Møhlenpris oppkalt etter seg.

Elaine Mitchener skal i tillegg til den skandinaviske premiéren på SWEET TOOTH, også delta på åpningskonserten til Borealis i George Lewis sitt stykke Memorial. Hun er også én av mentorene i årets versjon av mentorprogrammet Borealis Ung Komponist.

Presentert i samarbeid med Bergen Offentlige Bibliotek.
Støttet av Fritt Ord.

Samtalemoderator: Kunstnerisk leder for Borealis, Peter Meanwell