Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-01-21T08:34:39+01:00
Borealis 2020: 4.–8. mars. Fullt program finner du her: www.borealisfestival.no
Torsdag 5. mars 13:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Studenter streiker, Australia og Amazonas-regnskogen brenner, og en ustoppelig klimaendring lusker i kulissene – hvilken rolle spiller kunsten for vår forståelse av klimakrisen, og hvilket ansvar har våre kulturinstitusjoner? Borealis samler forskere fra Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret for klimaforskning, Lucia Pietroiusti – kurator for vinneren av Gulløven under den 58. Veneziabiennalen, Sun & Sea – og kunstner Frans Jacobi. Panelet vil diskutere hvordan man kan verdsette den globale kulturen, og samtidig forsøke å redusere klimainnvirkningen en slik kultur har, reflektere rundt risikoen for apati og metningsfølelse i møtet med kunst om klima, og snakke om hva forskning og kulturfeltet kan lære av hverandre, og hvike grep festivaler og publikummere kan gjøre i hverdagen for å ha en positiv innvirkning på klima.

Samtalen knytter sammen ulike tråder av klimatenkning som viser seg gjennom noen av konsertene på årets festival, slik som Neste steg – Klima i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester, Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret, og Sun & Sea – en operaperformance om klimakrisen satt til en falsk, innendørs sandstrand.

Samtalemoderator – Kunstnerisk leder for Borealis, Peter Meanwell.

Panel:
Frans Jacobi – Visuell kunstner og professor, KMD, UiB.

Nele Meckler – Førsteamanuensis, UiB og Bjerknessenteret.

Lucia Pietroiusti – Kurator, Serpentine Galleries.

Thomas Spengler – Professor, UiB og Bjerknessenteret.

Presentert i samarbeid med Universitetet i Bergen, Bjerknessenteret for klimaforskning og Bergen Offentlige Bibliotek.

Musikkavdelingen (kart)