Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-01-21T08:35:45+01:00
Borealis 2020: 4.–8. mars. Fullt program finner du her: https://www.borealisfestival.no
Fredag 6. mars 12:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Hør komponist George Lewis – medlem av Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM) i Chicago, elektronisk musikkpionér, og professor i amerikansk musikk ved Columbia University – i samtale om sitt liv og virke.

Lewis har skapt bestillingsverk for ensembler og festivaler over hele verden, jobbet med elektronisk musikk, databasert multimedia-installasjoner og fordypet seg i både den noterte og improvisatoriske musikkverden. Hans rike arbeid har fått betydelig gehør på tvers av disipliner og ulike musikkmiljøer. Særlig hans vidtspennende forskning på klassisk musikk innenfor den afrikanske diasporaen har ledet til nye samtaler om hvem sin historie som egentlig blir representert når vi diskuterer komponister – og hvordan musikkhistorier kan og burde bli omskrevet.

George Lewis sitt kunstnerskap kan nytes på åpningskonserten til Borealis 2020, blant annet gjennom verdenspremieren på bestillingsverket skrevet for Sjøforsvarets musikkorps.

Samtalemoderator – Kunstnerisk leder for Borealis, Peter Meanwell

Presentert i samarbeid med Bergen Offentlige Bibliotek.
Støttet av Fritt Ord.

Musikkavdelingen (kart)