av Marie Amdam sist endret 2021-04-28T14:16:26+02:00
I januar 2001 ble 15-åringen Benjamin Hermansen drept av nynazister. Drapet rystet en hel nasjon og ble omtalt som det første rasistisk motiverte drapet i Norge etter krigen. I vår kollektive hukommelse var drapet tilfeldig og gjerningspersonene fremmede inntrengere på Holmlia. Men stemmer det?
Onsdag 19. mai 18:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Påmelding: https://bergenkommune.pameldingssystem.no/samtale-med-anne-bitsch-om-quot-brorskapet-en-historie-om-drapet-pa-benjamin-hermansen-quot

Brorskapet ruller Anne Bitsch opp historien om et varslet drap. Gjennom å skildre gjerningspersonenes radikalisering beskriver hun også fremveksten av militant nasjonalisme i Norge fra 1979 og frem til 2001. Brorskapet er fortellingen om et samfunn som har undervurdert rasismens retorikk og nynazistenes voldsforherligelse. Om gutteliv på Oslos østkant – med deres store og små hemmeligheter – om en politietterforskning som kanskje ikke avdekket hele sannheten, og om sviket mot rasismens mange ofre.

Forfatter Anne Bitsch møter skribent og litteraturkritiker Emilio Sanhueza til samtale.

Brorskapet. En historie om drapet på Benjamin Hermansen. Samtale med Anne Bitsch

• Onsdag 19. mai
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen