Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Julie Solli last modified 2018-06-18T05:50:32+00:00
De to brødrene Floyd Clown og Doug War Eagle fra Crazy Horse familien, som i boka Crazy Horse – lakotakrigeren og hans slekt forteller familiens egen historie om den ikoniske krigeren Crazy Horse kommer til biblioteket for å fortelle om Crazy Horse, lakotaene og boken.
  • Crazy Horse – lakotakrigeren og hans slekt
  • 2018-06-16T17:00:00+02:00
  • 2018-06-16T19:00:00+02:00
  • De to brødrene Floyd Clown og Doug War Eagle fra Crazy Horse familien, som i boka Crazy Horse – lakotakrigeren og hans slekt forteller familiens egen historie om den ikoniske krigeren Crazy Horse kommer til biblioteket for å fortelle om Crazy Horse, lakotaene og boken.
Lørdag 16. juni 17:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Sammen med dem kommer også Bill Matson, som har jobbet tett på familien siden 2001 for å hjelpe dem med å dele historien med resten av verden, og som har skrevet boka på vegne av familien. 

Boken er på bestselgerlistene i USA, og akkurat nå er det et par tv- og filmselskap som er i forhandlinger om filmrettighetene til boken. Boken har vakt oppsikt i USA, bl.a. fordi familien har holdt seg skjult siden etter slaget ved Little Bighorn i 1876, og helt fram til på 2000-tallet, og det kommer derfor fram flere nye og hittil ukjente opplysninger i boken (som kjent ble Crazy Horse valgt å være den øverste lederen for alle krigerne som deltok i slaget, der de beseiret George A. Custer, og påførte det amerikanske militæret det største nederlaget noensinne på amerikansk jord). 
Det meste av boken handler om Crazy Horse, men den gir også et unikt innblikk i lakotaenes (Sioux) liv, tro og kultur, og forteller om noen av de prøvelsene de har stått overfor som folk. 
Familien ønsker med boken å rette opp mytene og løgnene som hersker om Crazy Horse (bl.a. fordi familien ikke har vært brukt som kilder), og bevare historien for ettertiden. 
Boken spenner i tid fra slutten av 1700-tallet og fram til i dag.

Det vil bli anledning for publikum å stille spørsmål, og etter foredraget blir det salg av bøker og andre effekter relatert til familien, samt signering av bøker. Seansen vil mest sannsynlig bli filmet, da det er planer om å lage en dokumentarfilm om familiens besøk i Skandinavia.