Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2019-01-17T08:38:24+00:00
Foredrag med Atle Nielsen.
Torsdag 17. januar 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

951 39 006

Velkommen til en reise langs verdens mest spektakulære jernbanespor. Atle Nielsen har nylig utgitt Den store boken om tog og vil presentere et vell av morsomme kuriosa, kjente og ukjente historier og fascinerende bilder fra jernbanestrekninger i innland og utland.

Mer om boken
Den store boken om tog er den ultimate utgivelsen for landets utallige togentusiaster. Her finner du interessante fakta og morsomme historier i tillegg til fotografier og illustrasjoner av lokomotiver, stasjoner, plakater, skilt og billetter fra jernbanelinjer i innland og utland. Visste du for eksempel at det var behovet for oversiktlige tidtabeller som gjorde at vi delte verden inn i 24 tidssoner, eller at man på pendlertog fra Moskvas forsteder finner løshunder som har lært seg å ta toget til og fra byen for å finne mat? Forfatteren tar leserne med på en reise langs verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, og dessuten inneholder boken jernbanequiz, noveller, kortbiografier, gamle rutetabeller, jernbanehistorikk, tunneler, musikk, broer, litteratur, togrøverier, berømte stasjoner, tragiske ulykker og de underligste rekorder.