av Eli Vaage sist endret 2022-07-13T09:25:12+02:00
Hvorfor er egentlig Det gamle Egypt så viktig for oss? Velkommen til en akademisk lunsj som prøver å gi deg svaret.
Onsdag 9. november 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet
Can you see anything?
- Yes, wonderful things!

I år kan vi feire at det er 200 år siden Jean-François Champollion knakk hieroglyfenes kode. Oppdagelsen brakte vår forståelse av eldre sivilisasjoner inn i en ny æra. Med ett kunne utallige inskripsjoner på templer og papyri leses, og vi fikk tilgang til nesten 3000 år med ellers ukjent historie.

I år kan vi også feire at det er 100 år siden Howard Carter oppdaget Tutankhamons grav i kongenes dal utenfor Theben syd i Egypt. Den intakte graven med de enorme rikdommene regnes som verdensarkeologiens kanskje viktigste funn, og innledet en bølge av egyptisk-inspirert kunst, arkitektur, litteratur og populærkultur som aldri helt har blitt borte.

Egyptolog og universitetsbibliotekar Pål Steiner forteller om oppdagelsene og hvordan de har påvirket verden i etterkant. Hvorfor er egentlig Det gamle Egypt så viktig for oss?

Velkommen til akademisk lunsj!

Det gamle Egypt og oss - 200 år med hieroglyfer. 100 år med Tutankhamon

• Onsdag 9. november
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet
Can you see anything?
- Yes, wonderful things!

Velkommen til akademisk lunsj!