Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2020-01-21T08:28:28+01:00
I dette foredraget tar Espen Helgesen utgangspunkt i steampunk-bevegelsen, som utforsker fiktive historiske forløp der teknologien ikke skjules bak blanke deksler, men forblir synlig og tilgjengelig for alle som kan håndtere en skiftenøkkel.
Onsdag 29. januar 18:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Kontakt

951 39 006

De siste årenes digitalisering har forenklet livene for mange av oss. Samtidig har denne utviklingen også ført til en stadig større avstand mellom oss og teknologien vi benytter oss av. De færreste forstår for eksempel hvordan en smarttelefon er satt sammen, og vi har derfor ingen mulighet til å reparere den på egen hånd dersom den slutter å fungere. Bekymringen for at vi har mistet eierskap til teknologien deles av mange gjør-det-selv-bevegelser som har oppstått de siste tiårene.

I dette foredraget tar Espen Helgesen utgangspunkt i steampunk-bevegelsen, som utforsker fiktive historiske forløp der teknologien ikke skjules bak blanke deksler, men forblir synlig og tilgjengelig for alle som kan håndtere en skiftenøkkel. Steampunk-estetikken tilbyr fantasifulle og samfunnskritiske perspektiver som viser alternativer til det digitaliserte samfunnet, og kan dermed gi oss verdifulle innsikter i forholdet mellom menneske og teknologi.

Espen Helgesen er førsteamanuensis i samfunnsfag, Høgskulen på Vestlandet.

Noterom (kart)