av Arild Ness sist endret 2021-09-20T17:45:32+02:00
Getto, slum, slaur, svenske tilstander, parallellsamfunn, levekårssone. Hvilke bilder tegnes av drabantbyen, og hvordan oppleves det for folk som bor der?
Tirsdag 19. oktober 18:00
Loddefjord bibliotek

De kritikerroste forfatterne og drabantbyboerne Øyvind Holen og Leif Bull møtes for å nyansere bildet. Det blir en samtale om identitet og myter, om drabantbystemmer i litteratur og musikk, og om skremmebilder fra media, forskere og politikere. For å holde det ekte og veie opp for Oslodominans ledes samtalen av Pogo Pops-gitarist Viggo Krüger. Han vokste opp i Loddefjord på 80-tallet, og har et bankende hjerte for ungdomsarbeid i bydelen.
---------
Øyvind Holen er journalist og forfatter og kom i 2021 ut med boka Getto: En historie om norske drabantbyer. Der nyanserer han det medieskapte skremmebildet av drabantbyen, og ser på styrker og svakheter ved å vokse opp i en flerkulturell bydel. Han står også bak tegneserietrilogien Drabant, som er en oppvekstskildring fra Groruddalen på 90-tallet.

Leif Bull er forfatter og litteraturviter, med Phd i amerikansk litteratur. Han kom i 2021 ut med boka Ganske følsom til å være fra østkanten, der han ser på drabantbystemmer i norsk litteratur fra 50-tallet og frem til i dag.

Viggo Krüger har Phd i musikkterapi og er førsteamanuensis og leder for GAMUT på UiB. Han er også merittert musiker, mest kjent som gitarist i Loddefjordbandet Pogo Pops.

Bor du på Indre Laksevåg og ønsker transport til arrangementet? Kontakt laksevag@bergenbibliotek.no

Arrangementet er et samarbeid med Laksevåg bibliotek og Områdesatsingen i Loddefjord og Olsvik.

Drabantbyen - bedre enn sitt rykte?

• Tirsdag 19. oktober
  • Loddefjord bibliotek