av Arild Ness sist endret 2020-10-14T11:54:08+02:00
Christopher Harris forteller om drap i Bergen med publikum tilstede. På grunn av popularitet avholdes dette arrangementet i Grieghallen.
Mandag 2. november 18:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen
PÅMELDING:  For å være sikker på å få plass må du melde deg på ved å følge påmeldingslenken.

På grunn av krav til eventuell smittesporing må alle deltagere registreres med kontaktinfo.

Vi skal høre om en serie offentlige henrettelser med hugg og henging i Bergen mellom 1750 og 1876. Slike begivenheter er ofte kalt «Dødens teater» i likhet med offentlige obduksjoner. De lignet på henrettelsene i land som vi ikke liker å sammenligne oss med i dag. Øksen falt på Sydneshaugen og ved Nordnesparken. Tyven hang i galgen på Sydneshaugen. Hvem var disse kriminelle, menn og kvinner, og hvordan foregikk henrettelsene? Hvordan tilbragte de deres siste dager? Dette er Norgeshistorie før dødsstraffen ble avskaffet.

Foredrag med etnologen og forfatteren Christopher Harris.

Et morbid foredrag med Harris

• Mandag 2. november
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Foredrag med etnologen og forfatteren Christopher Harris.