Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2019-08-16T11:31:11+02:00
Hvordan er det evolusjon bidrar til at noen trekk er universelt mellom mennesker (slikt som antall ører) mens andre trekk varierer, slikt som personlighet og politiske holdninger?
Fredag 6. september 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Kontakt

951 39 006

I Thomas Kleppestø sitt foredrag vil du lære mer om hvordan miljø, gener, personlighet og mange andre faktorer påvirker folks politiske holdninger. Det er nemlig ikke helt tilfeldig at folk stemmer som de gjør.

Thomas Kleppestø er psykolog og stipendiat ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo hvor han forsker på atferdsgenetikk og evolusjonspsykologi. Thomas er interessert i hva som gjør at mennesker blir forskjellige fra hverandre.

 

Opp mot Kommune- og fylkestingsvalget 9. september 2019 har vi samlet tre forelesere til å snakke på temaet hvordan vi skaper våre personlige, politiske meninger. Forelesningsserien er en del av prosjektet «Ting som kan være sant», der Ingrid Rundberg, stipendiat ved UiB, Institutt for design, undersøker hvor våre personlige holdninger i politiske valg kommer fra. For hvem er du? Hvilken type person ønsker du egentlig å være? Og hva er det som gjør det så vanskelig å stemme?