av Marie Amdam sist endret 2021-04-30T10:48:57+02:00
I konserthusene presenteres som regel musikk komponert av hvite menn, fremført av hvite artister.
Fredag 28. mai 14:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Det finnes få norske utøvere med minoritetsbakgrunn i det klassiske feltet, og det spilles sjeldent musikk av komponister som ikke er hvite menn i konserthusene. Hva gjør utdanningsinstitusjonene og konsertscenene for å fange opp talenter fra hele samfunnet? Kan bredere representasjon innenfor klassiske repertoar som spilles påvirke inkluderingen av minoritetsnordmenn til feltet?

I denne samtalen diskuteres potensialet for å øke mangfoldet i klassisk musikk og hvilke tiltak som må til. Kan det klassiske feltet lære noe av det rytmiske feltet, og hvordan arbeides det med mangfold innen klassisk musikk internasjonalt?

Informasjon
Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer.

I samarbeid med Festspillene.

Festspillene: Hva må til for å øke mangfoldet i klassisk musikk?

• Fredag 28. mai
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Informasjon

I samarbeid med Festspillene.