av Marie Amdam sist endret 2021-04-30T10:57:24+02:00
Hvor går grensene for kunstnere i dag?
Lørdag 5. juni 18:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Det som hendte i kjølvannet av teaterforestillingen Ways of Seeing var som en dårlig film der virkeligheten overgikk fiksjonen. Kunstfeltet venter fremdeles på en unnskyldning fra Erna Solberg, som kritiserte forestillingen og mente at slike kunstuttrykk gjorde det «vanskeligere å være politiker i Norge». Men hvem sin ytringsfrihet var det egentlig som ble innskrenket?

I Sverige har debatten rast rundt Cissi Wallin og Fredrik Virtanen, etter at Cissi Wallin ble dømt for grov ærekrenkelse etter ytringer i sosiale medier og utgivelsen av boken «Alt som var mitt». Etter at den norske oversettelsen kom ut, har Virtanen også saksøkt det norske forlaget og Cissi Wallin på nytt, denne gangen gjennom det norske rettssystemet. I disse dager sitter Wallin i rettssak i Sandvika og skal kjempe for retten til å eie sin historie.
Hvor langt kan kunstnere egentlig gå i dag? Hvor går grensene? Er rommet for kunstnerisk utfoldelse blitt mindre enn før?
Ordstyrer: Ida Lødemel

I samarbeid med Festspillene i Bergen.

Informasjon
Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer.

Festspillene: Om ytringsfrihet og sensur i kulturfeltet

Hvor går grensene for kunstnere i dag?

• Lørdag 5. juni
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

Ordstyrer: Ida Lødemel

I samarbeid med Festspillene i Bergen.

Informasjon