Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Birgit Bjørgum last modified 2017-08-21T11:32:43+00:00
FILMER+ er en sosial og uformell filmkafé. Vi er for alle, men først og fremst deg som er ny i Norge og som ønsker å se gode filmer, praktisere norsk og bli bedre kjent med norsk samfunnsliv gjennom film.
Torsdag 7. desember 17:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage/Auditoriet

Filmen starter kl. 18:00, men du er hjertelig velkommen til å ta en prat og en kaffe med oss fra kl. 17:00 i Amalies Hage.

Reisen til julestjernen er en norsk eventyrfilm fra 1976.
En gang for lenge siden forsvant Kongens eneste datter, Gulltopp, da hun gikk ut i skogen for å finne Julestjernen. Dronningen døde av sorg og etterlot den fortvilede Kongen alene, og Kongen forbannet derfor Julestjernen. En kveld kom en gammel vismann til slottet, og fortalte Kongen at hvis han fikk Julestjernen til å lyse igjen innen 10 julekvelder vil Gulltopp vende tilbake. Sonja får høre om denne sørgelige historien og bestemmer seg etter hvert for å finne julestjernen, slik at kongen får sin kone og datter tilbake.

Sjanger: Eventyr/Familiefilm
Regi: Nils Gaup
Aldersgrense: For alle
Lengde: 1 t. 16 min

FILMER+ is a social and casual movie cafe with free screenings at the Bergen Public Library. We are for everyone, but primarily you who are new in Norway and who want to see good movies, practice Norwegian and become better acquainted with Norwegian society through film.

The movie starts 18:00, but you are welcome to meet us for a chat and a coffee before the movie from 17:00 in Amalies Hage.

The movie is a Norweian Christmas fairytale about a little girls journey to find the Christmas star. Legend has it that long ago the king's daughter vanished in the forest while searching for the Christmas star. That day the king cursed the Christmas star, and the holiday became a cause for mourning. But young orphan Sonja is determined to find the star and save the princess.

Genre: Adventure/Family
Director: Nils Gaup