av Marie Amdam sist endret 2021-05-14T15:04:13+02:00
Hvem blir de neste kvinnene på sokkel i Bergen? Hvilke kriterier legges til grunn? Kan kunst bidra til en mer inkluderende byutvikling?
Lørdag 29. mai 16:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Til å diskutere dette har vi med oss Oddny Miljeteig, John Audun Hauge og Kari Hop Skiftesvik.

Oddny Miljeteig er tidlegere gruppeleder for SV og opphavskvinne til forslaget om statuer/minnesmerke av kvinner i Bergen. Var forslagsstiller i sammen med Hilde Maria Boberg Andresen av minnesmerke om Kim Friele.

John Audun Hauge er utdannet som skulptør ved Vestlandets Kunstakademi, leder for kunstutvalget for «kvinner på sokkel: Ambrosia Tønnesen» i Bergen.

Kari Hop Skiftesvik
er tidligere venstrepolitiker, kvinnesaksforskjemper, forfatter og bibliotekar, med flere verv i Kvinnesaksforeningen – lokalt og nasjonalt. Skiftesvik har utgitt boka Bergens små og store døtre: Kvinnehistoriske byvandringer, sammen med Elisabeth Aasen.

Samtalen ledes av Eira Vilde Martinsen Garrido (student og bystyrerepresentant for SV).

Folkemøte: Hvem skal navngis i bybildet? Om kvinner på sokkel i Bergen

• Lørdag 29. mai