Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2018-10-08T08:20:09+00:00
Onsdag 12. desember 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

404 61 144

Anders Lillebo er en av Norges fremste utøvere innen irsk folkemusikk. På under to år i Galway på Irlands vestkyst lærte han tradisjonell irsk folkemusikk av noen av de beste musikerne innen sjangeren, og debutplaten Departure kom i 2017. Olav Christer Rossebø er utdannet folkemusiker med fele som hovedinstrument. I tillegg til fele spiller han også mandolin, gitar og banjo i band som Lady Hardanger og Frøkedal & Familien.

I prosjektet Det norske biblioteket undersøker vi relevansen til nasjonen og «det norske» i 2018. Hvilken rolle spiller det for eksempel at vi kaller noe «folkemusikk» i dag? Hvilket folk er det snakk om? Og hvordan forholder dagens norske folkemusikere seg til ideen om at musikken de spiller kan ha et særlig forhold til et geografisk område? Kanskje musikken kan svare?