av Marie Amdam sist endret 2021-01-14T14:16:31+01:00
Velkommen til samtale med spennende ny litterær stemme.
Onsdag 17. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Ellen Emmerentze Jervell (f. 1990) er oppvokst i Vollen og Berlin. Hun er utdannet journalist, og har jobbet som korrespondent for The Wall Street Journal.

Jervell debuterte våren 2018 med romanen "Fjellfolk" og i 2020 kom "Bra kunst om menn" og er et nytt og spennende forfatterskap å merke seg. I "Fjellfolk" er persongalleriet preget av folk med store konflikter, og brokete relasjoner. Den handler om to generasjoner uønskede barn, om menneskene og naturen og det som binder dem sammen.

I "Bra kunst om menn" ser hun nærmere på kulturmannen. Det er nyttårsaften, og i Tromsø feirer Magnus Madsen sin siste kveld som ansvarsløs. Han er et av landets største kunsttalent og bare måneder unna sitt livs viktigste utstilling, det som skal bli hans store gjennombrudd. Fra i morgen av mener han alvor. Han skal våkne og lage verker som ingen kan glemme. Han skal slutte å drikke seg full og kaste bort tid på jenter som krever noe av ham. Han skal gjenopplive sitt egentlige jeg, sitt sarkastiske, sjarmerende, strålende jeg. Men i byens forfrosne avkroker skjuler det seg mennesker som vil det annerledes.

Møt Jervell til samtale på biblioteket

Forfattersamtale med Ellen Emmerentze Jervell

Velkommen til samtale med spennende ny litterær stemme.

• Onsdag 17. mars
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage