av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-08-18T08:58:20+02:00
Hør forfatteren av boken "Kloden brenner. Hva må gjøres?" i samtale.
Onsdag 18. august 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

95139006

Holmås bok "Kloden brenner. Hva må gjøres?" er en pedagogisk fremstilling av alvoret i klimakrisen, hastverket vi har og mulighetene som finnes for å kutte CO2-utslipp. Samtidig presenterer boken ti grep for hvordan olje og energilandet Norge kan få til en grønn og rettferidig omstilling som både tar vare på arbeidsplasser og kutter CO2-utslippene til null.

«Kloden brenner er et særdeles viktig innlegg i klimadebatten» – Andrew Kroglund, Vårt Land
«Å blande argumenterende sakprosa med intervjuer, slik boka gjør, er jeg i utgangspunktet skeptisk til. Men formen fungerer forbausende godt. Forfatterens tydelige engasjement brytes mot andres synspunkter, også fra politiske motstandere som Vidar Helgesen (H).» -Tom Egil Hverven, Klassekampen

Holmås snakker med Anders Waage Nilsen.
Han jobber som forrretningsutvikler med særlig fokus på bærekraft. Den tidligere journalisten har markert seg som gründer og har de siste 20 årene etablert en rekke selskaper, blant annet en dataplattform for avfallsbransjen. Nilsen har vært redaktør for magasinet To Grader, publisert av Norsk Klimastiftelse, samt teknologikommentator i Dagens Næringsliv. I 2020 publiserte han boken «Industry 4.0 and Circular Economy».

Forfattersamtale om norsk klimaomstiling med Heikki Eidsvoll Holmås

Hør forfatteren av boken "Kloden brenner. Hva må gjøres?" i samtale.

• Onsdag 18. august
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet

Holmås snakker med Anders Waage Nilsen.