av Vibeke Garrod sist endret 2022-04-19T10:54:46+02:00
Velkommen til en ettermiddag med graffiti, illustrasjon, karikatur og avistegning!
Tirsdag 26. april 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Du har kanskje sett tegningene hans i en avis, i en bok, på et platecover eller på nettet. Du har muligens til og med gått forbi en mur med et av hans kunstverk (da er du heldig, for det begynner å bli en del år siden han malte på vegg). Navnet er Christian Bloom AKA Coderock.

Det er flere ulike steder i Bergen som har fått æren av å bli malt av Coderock, blant annet veggen bak nåværende KODE/ Landmark, den ble kalt femte veggen. Senere begynte han å tegne for aviser, og hans illustrasjon av Donald Trump med bleie er kjent over hele verden. Den kan du se i boka "Bloom 2016-2020", som samler en drøss flotte illustrasjoner gjort for VG helg. Han har vunnet den gjeve prisen "årets avistegning" to ganger, og nå kommer Christian Bloom til Bergen og biblioteket. Han samtaler med Eirin Eikefjord, politisk redaktør i Bergens Tidende, og Fredrik Rysjedal, tegneserieskaper, illustratør, og redaktør i tegneforbundets tidsskrift Numer.

Arrangementet er i samarbeid med Grafill Bergen.

Fra femte veggen til fjerde statsmakt: Christian Bloom

• Tirsdag 26. april
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Arrangementet er i samarbeid med Grafill Bergen.