av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-02-25T08:42:13+01:00
  • FULLT! Fra helgen til heks - bergenske kvinner vandrer videre. Foredrag med Elisabeth Aasen
  • 2021-03-16T18:00:00+01:00
  • 2021-03-16T19:00:00+01:00
  • ARRANGEMENTET ER FULLTEGNET. Fra helgen til heks — en vandring gjennom bergenske kvinners historie. Fra salmedikter til Amalie Skrams brutale virkelighet. Elisabeth Aasen er en formidabel formidler av kvinnehistorie, og har gjennom flere tiår skrevet innsiktsfulle biografier og bøker om betydningsfulle kvinner innen litteratur, kunst og vitenskap.
Tirsdag 16. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

95139006
I dette foredraget tar Aasen oss med på en tidsreise i Bergens kvinnehistorie; fra Sunnivas levninger ankommer Bergen i 1170, via Dyvekes eskapader i kongens krets på 1500-tallet, heksebrenning på Nordnes, til Amalie Skrams knallharde sosialrealisme om fattigdom og klasseforskjeller. Vi besøker både Korskirken, Domkirken, St. Jørgen, Klosteret og Heksesteinen på Nordnes i denne forrykende fortellingen.

• Tirsdag 16. mars
  • Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen