av Charlotte Myrbråten sist endret 2023-01-24T11:41:18+01:00
Sidsel Vold i samtale med Jan-Erik Smilden.
Onsdag 1. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Storsalen 1. etg

PÅMELDING:

Sidsel Vold i samtale med Jan-Erik Smilden (pameldingssystem.no)

Krigen som pågår i Ukraina, har ikke minst med Svartehavet å gjøre. Gjennom historien kjempet Russland og Det omanske riket om kontrollen over områdene rundt dette havet tolv ganger.

Sidsel Vold, journalist og tidligere korrespondent for NRK, sist i Istanbul skal i samtale med utenrikskommentator og historiker Jan-Erik Smilden i Dagbladet ta for seg historien fra Det osmanske riket til dagens Tyrkia, der president Recep Tayyip Erdogan prøver å framstille seg som en slags ny sultan. De vil ta utgangspunkt i Ukraina-krigen, der Erdogan prøver å spille en meklerrolle.

Jan-Erik Smilden har skrevet den kritikerroste boka «En kort introduksjon til Det osmanske rike». Journalist og kommentator i Dagbladet siden 1972, med Midtøsten som spesialfelt. Ble fast ansatt som utenriksjournalist i 1977. Valgte å ta i mot sluttpakke i 2004, men skriver fortsatt for Dagbladet. Utdannet cand. mag i historie, statsvitenskap og sosialantropologi fra 1977. Har også en mastergrad i historie, og har undervist i politisk islam på Universitetet i Oslo.

Fra Osman til Ivan - en introduksjon til Det osmanske riket

Sidsel Vold i samtale med Jan-Erik Smilden.

• Onsdag 1. mars
  • Hovedbiblioteket, Storsalen 1. etg

PÅMELDING:

Sidsel Vold i samtale med Jan-Erik Smilden (pameldingssystem.no)