av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-01-14T14:28:21+01:00
Noe har skjedd med det ytre høyre på 2010-tallet – og ekstremt tankegods har funnet veien inn i mainstream gjennom popkultur, protestbevegelser og internett. Foredrag med Carline Tromp.
Tirsdag 15. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

PÅMELDING:

Nettroll som feiret Donald Trumps seier i USA. Tegneseriefrosker som spyr ut rasistiske fraser. Tastaturkrigere som hevder Vesten er i krig. Nynazister med hipsterfrisyre som snakker om å skrote frihet, likhet og demokrati. Noe har skjedd med det ytre høyre på 2010-tallet – og ekstremt tankegods har funnet veien inn i mainstream gjennom popkultur, protestbevegelser og internett.

Ytre høyres fornyede framvekst henger sammen med store politiske og kulturelle omskiftninger: innvandringsmotstand, politikerforakt og en backlash mot feminisme og antirasisisme. Men den henger også sammen med en medierevolusjon som vi fortsatt står midt oppi. Falske nyheter, alternative medier og politisk ukorrekthet er våpen i ytre høyres kulturkrig, som utspiller seg midt i din og min nyhetsstrøm.

Carline Tromp jobber i Klassekampens debattredaksjon og er fast anmelder i Bokmagasinet. Hun har skrevet boka Kulturkrig: Det ytre høyre og normaliseringen av det ekstreme, som kommer ved Cappelen Damm i januar.

Fra troll til revolver – ytre høyres nye klær og normaliseringen av det ekstreme

• Tirsdag 15. mars
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage