Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-07-22T14:27:17+02:00
  • Fritaksretten i skolen, her er hva vet vi om den
  • 2021-02-08T18:00:00+01:00
  • 2021-02-08T20:00:00+01:00
  • I norsk skole har vi en fritaksrett som gjør at foreldre og elever kan be om å slippe å delta i/på undervisningsopplegg som de opplever som brudd på egen tro eller eget livssyn, eller som deltagelse i en annen religion eller livssyn. Det mest kjente eksempelet på dette er fritak fra skolegudstjenester, men retten favner om langt flere aktiviter og fag enn dette.
Mandag 8. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

For å holde foredrag om dette kommer Christian Lomsdalen, nestleder i Human-Etisk Forbund. Han leverte i desember 2019 en masteroppgave ved Universitetet i Bergen om fritaksretten. Han jobber til daglig som lærer og driver podkasten Lektor Lomsdalens innfall. Sammen med de tilstedeværende kommer vi også til å tenke høyt rundt fordeler, ulemper, og konsekvenser av fritaksretten i skolen.

Møtet arrangeres i Amalies HageBergen Offentlige Bibliotek og er åpent for alle. Det er mulig å kjøpe noe å spise eller noe å drikke i kafeen. Del gjerne arrangementet med en venn eller bekjent. Vi følger de smittevernstiltakene som gjelder på møtetidspunktet.

Foredraget er gratis og arrangeres av aktivitetsutvalget i Human-Etisk Forbund Hordaland. Det er åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer i Human-Etisk Forbund. Har du noen spørsmål, ta kontakt med koordinator i aktivitetsutvalget, Christian Lomsdalen.

Fritaksretten i skolen, her er hva vet vi om den

• Mandag 8. februar
  • Hovedbiblioteket, Amalies Hage