av Marie Amdam sist endret 2023-01-13T09:32:33+01:00
Foredrag i regi av Bergen Offentlige Bibliotek og KANONforelesninger v/Nettverk for norskundervisning i Vestland.
Torsdag 9. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Georg Johannesens forfatterskap er av noen holdt svært høyt, og diktsamlingen Ars Moriendi, eller De syv dødsmåter (1965) er blitt kåret til 1900-tallets beste norske diktsamling. Andre ser på forfatterskapet som nærmest ugjennomtrengelig, og for de aller fleste er det vel til og med ganske ukjent? Biografien om Johannesen som kom ut høsten 2022, Innerst i hjertet har jeg min forstand av Alfred Fidjestøl, skapte debatt i flere aviser, spesielt om Johannesen som person og om hans virke som akademiker. Mindre berørt i debatten ble selve forfatterskapet, temaet for denne kveldens foredrag. Foredragsholderen er en av de med størst innsikt i Johannesens forfatterskap, Amund Ove Børdahl, universitetslektor i filosofi og retorikk ved UiB.

Georg Johannesens forfatterskap med Amund Børdahl

• Torsdag 9. februar