av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-09-09T19:18:34+02:00
Samtale om aktuell litteraturdebatt.
Torsdag 9. september 19:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006
En torsdag i måneden inviterer vi relevante gjester for å gjødsle og luke litteraturen i Amalies Hage på Bergen Offentlige Bibliotek.

Erlend Liisberg er stipendiat i allmenn litteraturvitenskap ved UiB og kritiker i Bergens Tidende.
Erik Bjerck Hagen er professor i allmenn litteraturvitenskap og kritiker i Morgenbladet.

ET MULIG KRITIKEROPPGJØR, DAG SOLSTAD OG FORFATTERSKAP UNDER RADAREN
På torsdag spør vi kritiker Johannes Grytnes om hvilke tanker han har gjort seg om reaksjonene etter hans slakt av Hilde Kvalvaags siste roman. Vi spør også om dagens unge kritikere har behov for å ta et oppgjør med den eldre generasjonen og om de gamle henger igjen i størknede problemstillinger. Sånn kunne det nemlig se ut i siste nummer av BLA. Vi skal også diskutere 80-årsjubilanten Dag Solstad sammen med retoriker og telemarksromanentusiast Amund Børdahl: Hvilken posisjon har han egentlig på det litterære feltet? Får norsk litteraturs «grand old men» for lite kritisk motstand? Og hvor godt treffer kritikken han har fått fra kritikere, forfatterkollegaer, korrekturlesere og en påståelig professor i statsvitenskap? I tillegg anbefaler Erik forfatterskap han mener har gått under radaren og kårer som alltid sin «Topp 5». Velkommen til en ny utgave av Hagesalongen!

Hagesalongen med Erlend Liisberg og Erik Bjerck Hagen

Samtale om aktuell litteraturdebatt.

• Torsdag 9. september
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage